Ивана спечели наградата „SOS! Човек!“

Певицата на народа – Ивана, спечели наградата – „SOS! Човек!“. Тя заслужи отличието, след като участва в доброволно в кампанията „SOS! Час внимание!“, която е насочена към самотните възрастни хора. Призът беше връчен по време на Областното отчетно събрание на БЧК-Пловдив.

„Учредихме един почетен плакет „SOS! Човек!“, защото човешкото внимание е неизмеримо – не са само храната и медикаментите. Тези самотни хора и този час внимание е съвсем човешки и хуманен жест. Ивана е личността, която най-сърцато се включи и увлече най-много хора. Тя помага на тези възрастни хора извън програмата, затова получава този приз”, заяви директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

„Много специална се чувствам, не съм очаквала нещо подобно, защото когато съм се включвала в тази кампания „SOS! Час внимание!“ на БЧК и Трафик СОТ, не съм мислила, че ще получавам благодарности или награди, но е хубаво усещането. Всяка среща е различна. Има такива, на които се чувстваш зареден. Има такива, на които възрастните хора са по-бодри от нас и ти дават сили да продължиш. Има и срещи, от които си тръгваш тъжна, защото ти разказват истории за самотата. Тези хора казват, че имат средства и свързват двата края, но най-страшното за тях е самотата, защото няма никой около тях – нито деца, нито роднини.”, сподели певицата Ивана.

„Когато човек има желание да подаде ръка и бъде съпричастен, всяко усилие в тази насока заслужава да бъде уважавано. Тази награда е символ на уважение и признателност към всички, които застанаха зад тази кампания. Следващият месец на Национален съвет ще обсъдим идеята „SOS! Час внимание!“ да се превърне от регионална в национална кампания и аз вярвам, че тя трябва да стане един оскар в тази посока”, заяви председателят на БЧК Христо Григоров.

 

Подобни статии

Top