Иванка Киркова отново е шеф на РИО Пловдив (ОБНОВЕНА)

Иванка Киркова се връща в пловдивския просветен инспекторат

Пълен анализ на случилото се в Регионалния инспекторат по образование в Пловдив през изминалата една година поиска от служителите началникът Иванка Киркова. Тя беше уволнена с идването на правителството на Орешарски на власт и впоследствие възстановена на поста си с решение на Върховния административен съд.

Киркова е на работа от вчера, а с вчерашна дата беше отменен като незаконен и обявеният конкурс за началник на инспектората. Пред ДСТВ Иванка Киркова заяви, че в работата си ще се води от професионализма, а не от реваншизъм.

Тя посочи, че няма да дискриминира нито един служител заради партийните му пристрастия и допълни, че се връща в труден период, точно преди началото на учебната година. По думите й основният проблем бил в неправилното разпределение на отпуските на служителите и липсата на хора в Инспектората в този момент.

Заради това ще се наложи някои от тях да прекъснат почивката си. По думите на Киркова в момента се извършват ремонти в 20 училища в областта, както и подготовката за Държавните зрелостни изпити, които започват от 28 август. Около 900 души ще се явят на матурите в Пловдивско.

 

Подобни статии

Top