Иван Бижев обжалва присъда от 15 години - DC news

Иван Бижев обжалва присъда от 15 години

Тръгна делото за контрабанда на агнета в Пловдив

22-годишният Иван Бижев, който получи 15 години затвор от окръжния съд за това, че прободе на 7 места в корема 27-годишния Денислав Хаджиев от Смолян в Планета Пайнер през 2012-година, обжалва присъдата си пред Апелативния съд днес. Той получи тежкото наказание, след като бе признат за виновен за опит за умишлено убийство.

Бижев е осъден да плати и кръвнина от 70 хиляди лева  за причинените вреди на жертвата, а другите подсъдими по делото за екшъна край Водната палата от 2012-та Красимир Монов и Тодор Донев се разминаха с глоби от по 2000. Те получиха глобите за побоя над приятеля на Денислав Марио Мелемов, син на смолянския кмет.

Драмата се разиграла на 01 декември 2012 г. около 1 часа. Иван Бижев и приятелите му отишли в „Планета Пайнер” и след като се повеселили, към 4,30 решили да си тръгват. Пред заведението се срещнали с група младежи, между които и пострадалите Денислав Хаджиев и Марио Мелемов. Разменили помежду си реплики, които прераснали в свада и масово меле. Донев и Монов започнали да удрят Мелемов, а Бижев намушкал 7 пъти с нож Хаджиев. Лекарите едва успели да спасят младежа.

 

Подобни статии

Top