Иван Богоев е заловеният фалшификатор в Пловдив

49-годишният Иван Богоев е един от задържаните при специализираната акция на прокуратурата в Пловдив вчера по обед, при която е разбита печатница за производството на фалшиви документи. Другият заловен е 28-годишна жена на име Анна, която до този момент няма криминално досие.

Незаконната печатница се е намирала на партерен етаж на ул. „Розова долина“ в пловдивския квартал „Кършияка“. Помещението е на две нива и е било с пълно оборудване за извършване на фалшификаторската дейност.

Там са се изработвали фалшиви лични карти, международни паспорти, визи за държави от Европейския съюз, дипломи за висше образование, шофьорски книжки и други. Намерени са и заготовки за печатане на пари, допълниха от пловдивската полиция.

В момента на полицейската акция техниката е била в работен режим, на десктопите на компютрите се е виждало как се подготвя следващата партида от незаконни лични документи.

При претърсването служителите на реда открили и солиден брой флашки, скрити в дъното на кутия от русенско варено. Данните от устройствата предстои да бъдат изследвани.

Фалшивите документи са с много високо качество, стана ясно след офциалното изявление на полицията. Една от версиите е, че част от документите са били предназначени за бежанци, тъй като имената върху някои от личните карти са били арабски.

Иван Богоев вече е лежал в затвора заради  фалшификации. През 2001 година той е бил осъден на 13 години затвор, след като е била разбита незаконната му печатница.  Второто му залавяне е през 2006 г., отново за фалшификация на документи. Богоев е осъден на общо 13 години и е освободен от Софийския затвор предсрочно на 11 май 2010 г.

 

Подобни статии

Top