Иван Джиджев: Златев остава, в Ботев има пари до юни и нататък - DC news

Иван Джиджев: Златев остава, в Ботев има пари до юни и нататък

Иван Джиджев: Златев остава, в Ботев има пари до юни и нататък!

Президентът на Ботев Иван Джиджев отхвърли твърденията на някои медии, че предстои освобождаване на изпълнителния директор Тервел Златев. Той обяви също, че пари в клуба има до юни, а след това може да се намери и друг вариант за финансиране на дружеството. Ето какво още сподели Джиджев пред ”Тема спорт”:

Ще успее ли отборът да се пребори за място в Топ 6?

– Има теоретични възможности да се справим. Надявам се да се класираме. Ако не стане, ще продължим да играем в долната половина на таблицата. Не е драма. Няма да е фатално. Въпросът е младите играчи да се развиват, да участват в повече мачове и да се представят достойно. Това е нашата цел.

Може ли да кажем, че Ботев тръгва по един модел, който в последните години у нас налага Литекс?

– Нека да е модел „Литекс“. За мен това е изначално разбиране за развитието на българските клубове. Аз лично виждам в това много по-голям смисъл, отколкото в самоцелни състезания със скъпо платени чужденци. Същото верую съм изповядвал и когато имах ангажименти към баскетболния Левски.

Финансово как стоят нещата в Ботев?

– Засега е нормално. Имаме закъснения в някои плащания, но се надявам те да влязат в ритъм, за да изкараме без сътресение до юни.

А след това?

– После…дотогава има много време. Различни варианти за акционери обсъждаме. Ще намерим някакъв вариант да продължим.

Поддържате ли връзка с Цветан Василев и той в течение ли е с всичко случващо се в клуба?

– В течение е.

Доволни ли сте от това, което се случи през есента като представяне на отбора?

– Сигурно можеше и по-добре, но имахме твърде много изненади и премеждия. Може би не сме реагирали във всеки един момент по най-добрия начин, но условията бяха такива, че трябваше да се върви напред, защото реално този отбор август месец можеше да е приключил.

Докъде стигнаха нещата със строежа на стадион „Христо Ботев“?

– Стадионът се строи с по-бавни темпове. Имаме различни варианти. Желанието ни е да за другия сезон да бъде доведен до състояние за лицензиране и там да се играят мачовете ни. Макар и да не е в максималния си вид по проект. Но трябва да се случат доста неща, за да станем това. Не мога да кажа на сто процента, че гарантираме едно такова развитие към днешна дата.

Гласувахте доверие на Петър Пенчев, който ще работи в тандем с Костадин Видолов. Какво очаквате от тях?

– Ние още преди освобождаването на Любослав Пенев бяхме с разбиранията, че отборът трябва да се води от ботевисти. Но тогава не можахме да се договорим с Видолов.

В тази връзка може ли да кажем, че Велислав Вуцов бе грешен ход, след като се стигна до освобождаване му само след няколко месеца?

– Не мога да кажа дали е грешка. Истината е, че тогава, когато имахме нужда от треньор, възможностите не бяха много. Трябваше да се вземе спешно решение и той без никакви условия пое отбора в труден момент, което ние винаги сме оценявали. Въпросът е, че в един момент атмосферата в клуба и представянето на отбора ни накараха да вземем това решение. Мисля, че е за добро.

Може ли в един момент да се стигне дотам, че Ботев да продава младите си и талантливи играчи като Чунчуков и Гамаков, за да оцелява?

– Всичко е възможно. Важно е да вървим напред.

Каква селекция се очаква?

– Този въпрос се движи от Петър Пенчев и Костадин Видолов.

Разкъсват ли се вече облаците, които биха надвиснали над Ботев и кога очаквате ясно небе?

– Засега няма нищо окончателно, ясно и решено. Освен твърдото ни намерение да оцелеем.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top