Иван Иванов пред завръщане в националния отбор

След много дълго време Локомотив (Пловдив) ще има представител в националния отбор на България и това е централният защитник на „черно-белите“ Иван Иванов. Той вероятно ще бъде повикан за турнето на представителния ни тим в Япония в началото на юни, пише „7 дни спорт“.

Русия се завърна у нас в началото на годината, когато подписа договор с Локо за година и половина. 28-годишният защитник беше без отбор от ноември, като разтрогнас Базел по взаимно съгласие. След кратки тренировки Иванов се наложи в титулярния състав на Локо и от мач на мач играе все по-добре.

Националният селекционер Ивайло Петев е отлично запознат с неговото състояние, след като изгледа няколко мача на бранителя на живо. По всяка вероятност последният тест за Иванов ще бъде в сблъсъка с шампиона Лудогорец в събота, когато хора от щаба на националите ще бъдат на трибуните.

Иван Иванов няма мач за националния отбор от почти 3 години. Той се контузи в началото на 2014 година по време на зимна подготовка с бившия си тим Базел и близо 2 години се лекуваше.

Иначе Русия беше викан от последните двама селекционери Любослав Пенев и Ивайло Петев. Пенев го привика за квалификацията с Азербайджан в Баку, но националът само тренираше и напусна лагера. Петев пък го беше включил за последните две срещи от пресявките за Евро 2016, но Русия остана резерва с Хърватия в Загреб и с Азербайджан у дома.

В същото време стана ясно, че шансовете на Иванов да напусне Локомотив през лятото са много малки. Бранителят има договорка с боса Христо Крушарски за това, че може да си замине само ако има добра оферта от чужбина. В такъв случай от „Лаута“ няма да му правят спънки.

Снимка: lokomotivpd.com

Подобни статии

Top