Иван Капитана поведе рокерите на Първа пролет (СНИМКИ)

Новият лидер на пловдивското мото братство „Вагабондс“ Иван Капитана поведе рокерите на традиционното шествие за откриването на сезона. Повече от 20 години подред братята на вятъра се събират на Първа пролет на ул. „Генерал Данаил Николаев“ и оттам потеглят към Бачковския манастир, за да запалят свещи – една за мотора и една за моториста, за да бъде годината здрава, безаварийна и успешна.

Тази година обаче тук се събраха рекордните над 1000 души. Рокерите започнаха да прииждат от 10.00 и до 12.00 цялата улица по протежението й от бул. „Руски“ до бул. „Васил Априлов“ се изпълни с всякакви видове мотори – от скъпи луксозни возила до странни самоделни изобретения. Двойно повече бяха дошлите просто да позяпат машините и атрактивните им собственици.

Фурор предизвика появата на най-възрастния рокер под тепетата – Херко Мастиката. 67-годишният мъж слезе от мотора си и първо целуна знамето на клуб „Вагабондс“. За първи път на улицата бе поставена сцена, на която преди поп Станчо да направи водосвет за безаварийно пътуване и попътен вятър, пловдивска рок група забавляваше присъстващите.

Бившият дългогодишен лидер на пловдивското мото братство Малено не се появи, въпреки очакванията на мнозина от братята на вятъра. Областният лидер на ГЕРБ Здравко Димитров дойде да поздрави рокерите, а кметът на район „Северен“ Ральо Ралев ги приветства от името на кмета на Пловдив Иван Тотев.

След шествието до Бачковската обител рокерите организират купон в пловдивския клуб Stage 51. Поканени са всички фенове на рока от всички възрасти, входът е свободен, обявиха от „Вагабондс“.

Подобни статии

Top