Иван Милушев представя „Любовни случки“ в галерия „Възраждане“

Благоевградският художник Иван Милушев ще открие тази вечер в 18:00 ч. изложба със свои живописни творби в пловдивската галерия „Възраждане“. Експозицията, озаглавена „Любовни случки“ ще остане в арт пространството до 16 февруари.

„Какво ли не се случва в любовната игра? Какви ли не случки се ситуират във великото докосвнае между мъжа и жената? Телата се превръщат в проводници на душевните вълнения и страсти и понеже е любов – всичко е позволено и красиво.

А Иван Милушев налага едно определено нежно и лирично ударение върху всичко, което е нарисувал – акварелът го улеснява и му помага, той е „ нежен “ материал. Голите човеци на твореца позират изискано и естествено, отдадени деликатно, но безотказно на любовните случваемости, не се срамуват от нищо – и нас не смущават с нищо, защото любовта е природа, натуралност, истиност и вечност.

Нека се отпуснем, да се зарадваме, да се усмихнем, все пак любовта е единствения ни познат рай!“

Краси Алексиева, 2015 г.

Иван Милушев е роден през 1956 г. в Благоевград. Завършва художествена гимназия София през 1975г., а след това НХА – София – 1981 г. специалност илюстрация при проф. Румен Скорчев. Член на СБХ. Има над 35 самостоятелни изложби и множество общи изложби в страната и чужбина. От 2013 г. е директор на Благоевградската художествена галерия. През 2014 г. е е удостоен с диплом от Кеймбридж за цялостно творчество и принос в развитието на художественото изкуство. Работи с техниките на акварела, графиката и маслената живопис. Живее и работи в Благоевград.

Подобни статии

Top