Иван Радичев и Георги Илиев станаха национални селекционери

news_1_1435683262

Двама от треньорите във ВК Марица (Пловдив) – Иван Радичев и Георги Илиев, са новите наставници на националния отбор по волейбол на България за девойки младша възраст, съответно като старши-треньор и негов помощник.  Днес двамата млади специалисти поведоха своите избранички към Румъния на Балканско първенство за родени през или след 1998 година.  Сред младите Лъвици са и две състезателки на Марица – посрещачката Ани Боздева и централната блокировачка Виктория Ветчакова.

Зоналният шампионат ще се проведе в град Изворани от днес до 5 юли.  В надпреварата ще участват общо осем национални отбора.  България е в Група II с Гърция, Сърбия и Турция.  В другата Група I са Македония, Молдова, Румъния и Черна гора.  Младите ни националки започват срещу Гърция утре от 19:00 б.в.  Във втория ден нашите момичета се изправят срещу Сърбия от 15:00 б.в.  В последната си среща от груповата фаза волейболистките ни излизат срещу Турция на 3 юли от 15:00 б.в.  Първите два тима от всяка група ще оформят финална четворка.  Заелите трето и четвърто място ще спорят за разпределение на позициите от пета до осма.

Междувременно стана ясно, че три състезателки на Марица (Пловдив) заминаха за Пуерто Рико с женския национален отбор на България. Към либерото Жана Тодорова и диагонала Силвана Чаушева, които бяха част от състава на Драган Нешич, завършил на девето място на първите Европейски игри в Баку, се присъедини и центърът Милена Димова. За първия им турнир от Световно Гран При 2015 Трикольорките поведе помощникът на Нешич – Атанас Лазаров.

В групата от 12 волейболистки отново попадна и централният блокировач Мира Тодорова, която също е от школата на Марица, но сега е на договор с швейцарския Волеро (Цюрих). Бившата разпределителка на Жълтите Кристина Гунчева също бе повикана от Лазаров за пътешествието до карибския остров.

В състава са още Петя Баракова, Юлия Стоянова, Ева Янева, Гергана Димитрова, Десислава Николова, Симона Димитрова и Габриела Коева.

През този сезон България ще играе във втория ешелон на Световното Гран При. На турнира в Група K от 3 до 5 юли (4 до 6 юли по българско време) в град Каролина нашите ще срещнат последователно националните отбори на Полша, Канада и домакина Пуерто Рико. Следва турнирът в Група М, на който българките ще са домакини в град Самоков от 10 до 12 юли. Освен Лъвиците, в тази група са още съставите на Хърватия, Чехия и Пуерто Рико. Общо четири са турнирите от груповата фаза в това второ ниво на Световното Гран При, а финалите са предвидени за периода от 31 юли до 2 август в Полша.

Снимка: cev.lu

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top