Иван Стоянов: Насила караме работниците да влязат на топло

visulki_chistota (2)

Чай, топла вода и кафе раздават на работниците в „Чистота“ сутрин при минусовите температури.  Това съобщи за DCNEWS управителят на общинското предприятие Иван Стоянов. Чистачите са снабдени също с ватирани шуби, елеци, гащеризони и зимни обувки, а на всеки час отговорниците ги задължават да се прибират в помещенията за преобличане, за да се стоплят.

„Знаем на какви условия са подложени нашите работници. Понякога дори насила ги принуждаваме да влизат, за да се стоплят във фургоните. Като започнат да чистят някоя улица, направо се улисват. Издал съм заповед, въз основа на прогнозите за минусови температури за следващите десетина дни, тъй като трябва да им осигурим безопасни условия на труд“, обясни Стоянов.

440 метачките на „Чистота“, които всяка сутрин почистват улиците от сняг и лед. 153-ма са сметосъбирачите, които събират отпадъците от контейнерите за смет и са на камионите, допълни управителят на комуналното предприятие.

„Не ми е студено, душичко, като работя вир вода ставам“, обясняваше днес чистачка пред БНТ2. „Дрехите са удобни, ама даже не ги обличаме всичките. Дават чай, кафе, пием и пак излизаме“, допълни жената.

Днес от „Чистота са обработили със сол и солно-пясъчна смес дори и най-малките вътрешноквартални улички. „Влезли сме дори в 30-метровата „Перелик“ в „Южен“, посочи Иван Стоянов. По думите му през нощта температурите отново ще са отрицателни и се очаква там, където ледът се е разтопил, отново да се стегне.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top