Иван Стоянов: Чакаме сняг на 31 януари - DC news

Иван Стоянов: Чакаме сняг на 31 януари

Пловдив ще посрещне новата година със около 5-сантиметрова снежна покривка, сочат прогнозите. Общинското предприятие „Чистота” е в пълна готовност за почистване и поддръжка на града при усложняване на обстановката и всички 800 служители ще работят в новогодишната нощ, съобщи директора Иван Стоянов.

Според прогнозите първият сняг в Пловдив тази зима ще завали в последния ден на 2014 година – на 31 декември около 5.00 часа сутринта и ще продължи през целия ден до 20.00 часа. Заради тези прогнози всчики служители на ОП „Чистота” ще посрещнат Новата година на работа.

„Ако спре да вали, вечерта на 31-ви се очаква температурите да паднат около минус 7 градуса. За да не се получат обледенявания ние трябва да третираме пътните настилки със сол и химически препарати“, посочи Стоянов.

Освен всички служители на Чистота с почистването ще бъдат ангажирани и 89 машини, от които 55 снегорина. Допълнително за почистването на пешеходните зони и тротоарите ще се грижат и 7 от новите машини, с които разполага общинското предприятие. С тях ще бъдат обработени 9 киломерта пешеходни зони в „Централен“, 14 в „Тракия“, по 12 в „Северен“ и в „Източен“, 5 в „Южен“ и 3 километра тротоари в „Западен“.

„По тротоарите и пешеходните зони третираме само с калциев дихлорид, тъй като той не е реактивен към пътната настилка“, обясни Стоянов.

На 1 януари ще работят всички 800 души, а през нощта само машините с организаторите и котрольорите. Стоянов поясни, че „Чистота” е обезпечена и разполага с необходимите материали за опесъчаване – сол, пясък айсмелт и калциев дихлорид. Следващият снеговалеж в Пловдив се очаква да бъде на 4 януари.

 

 

 

 

Подобни статии

Top