Иван Тотев - "Кмет на годината" за привличане на инвестиции - DC news

Иван Тотев – „Кмет на годината“ за привличане на инвестиции

Министър Чобанов одобри заем за град Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев

Кметът на Пловдив Иван Тотев беше отличен с наградата „Кмет на годината” в категорията „Успешно привличане на инвестиции”.

„Наградата, която получавам, е малко различна от очакванията на всички. Може би повече очаквахме наградата за културата. Това ме радва повече, защото наградата за привличане на инвестиции е много важна за всяка община. Усилията, които общината положи, са огромни и се радвам, че в този раздел бяхме оценени от журито. Благодаря, че сме забелязани като община добра за развитие на бизнес”, посочи градоначалникът при получаването на приза.

На официалната церемония в Зала 6 на НДК бяха връчени тазгодишните награди. Призът  „Кмет на годината“ получи за втори път кметът на Бургас – Димитър Николов.Кметът на София Йорданка Фандъкова спечели приза в категорията „Усвояване на евросредства”. Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев отнесе наградата за зелена община, а градоначалникът на Кюстендил Петър Паунов – за развитие на туризма. Кмет на гражданите стана Атанас Камбитов – кмет на Благоевград, същият приз за община под 20 хиляди души спечели Господин Господинов от Мъглиж.

Всички 264 кметове на България са номинирани и едновременно с това са гласували за своите колеги в 8-те категории.

Подобни статии

Top