Иван Тотев: Пловдивчани трябва да изберат между „мъртвия“ и „живия“ град

gerb_kmetove (2)

Резултатите от изборите са били очаквани за ГЕРБ, каза днес кандидатът за кмет на Пловдив и лидер на градската формация на партията  Иван Тотев. Той  заяви, че има голяма разлика в процентите на ГЕРБ и опонентите им.

Според него бавният процес на гласуване и дългата и уморителна кампания са причините за ниската избирателна активност. Тотев призова на балотажа в неделя пловдивчани да бъдат по-активни и да изберат в какъв град искат да живеят, цитираме „мъртъв, затворен, капсулиран или  жив, отворен към Европа”.

Иван Тотев не е изненадан от опонента си за балотажа, защото всички предварителни социологически проучвания на ГЕРБ са сочили Славчо Атанасов за втори като резултат.  Тотев е категоричен, че в Пловдив  ясно се забелязват двете политики.

Едната е  представена от дясното и ГЕРБ – политиката на развитието на Пловдив и на видимите резултати. Другата според него  има за цел да капсулира града.

„Ние виждаме гласовете. Които гласове ако се върнем в години на Захари Георгиев ги виждахме в ляво. Сега тези същите гласове,същите проценти ги виждаме отново в ляво. Там където в момента Захари Георгиев е сменен със Славчо Атанасов“, каза Тотев.

Тотев коментира и ниския резултат на лидера на БСП в града.  „Гергов може да е мозъкът на лявото в Пловдив, но лицето е Славчо Атанасов“, заяви кандидатът за втори мандат на ГЕРБ.

Атанасов отрече твърденията на Тотев. В студиото на телевизия DC TV той съобщи, че през седмицата няма да прави  политически договорки с представителите на другите партии

„Най-важен е вотът на пловдивчани, които в неделя ще покажат, че мислят за развитието на Пловдив. Аз съм сигурен , че хората ще изберат мен. Но най-важно е да се преборим с политическите манипулации на партия ГЕРБ и Иван Тотев”, коментира Атанасов.

Иван Тотев е категоричен, че  ГЕРБ ще имат най-голяма група в пловдивския общински съвет.  Мнозинството ще бъде определено след завършване на консултациите, които започват още днес. Първата среща е с представителите на „Кауза Пловдив”.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top