Иван Тотев: Победата с един глас е победа (ВИДЕО)

Кметът Иван Тотев спечели на балотажа едва с 1416 гласа повече от опонента си Славчо Атанасов от Патриотичен фронт. 49 127 пловдивчани гласуваха за Тотев, като това представлява 50,73 на сто от вота на избирателите.

„На фона на тези под сто хиляди гласували, които имаме в Пловдив, това не е малък резултат. Това е един устойчив резултат, още повече, че когато говорим за политика или избори един глас е  победа. Ние имаме районни кметове, които ги вземаме с няколко десетки гласа. Така че това е победа, която за мен е много важна от гледна точка на това, че това е следуправленски мандат“, коментира пред DCNEWS кметът.

Според Тотев пловдивчани са разочаровани и отвратени от начина, по който политиците са водили кампаниите си. Той бе категоричен, че политиците трябва да се замислят каква е цената на победата.

Кметът посочи, че заявената подкрепа от множество десни формации е успокоила гласоподавателите и много от тях са преценили, че победата му е предрешена и затова не са излезли да гласуват.

„Оказва се обаче, че подкрепата от политическите лидери не означава, че гласувалите за тях автоматично са гласували за мен“, подчерта Тотев. По думите му обаче оттук нататък вече ще се водят разговори за управлението на Пловдив.

„Нямаме  никакви аспирации към поста председател на ОбС на ГЕРБ. Така че това е нещо, при което ГЕРБ ще покаже своята висока политическа култура и ще предоставим този пост на наш партньор в управлението – сега дали ще е Съюз за Пловдив, дали би било Реформаторския блок – това е нещо, което тепърва ще се коментира“, обяви Тотев.

Градоначалникът подчерта, че на ниво зам.-кметове няма да има разнопосочност в политиката на ГЕРБ. Ние не сме спечелили с коалиционна политика, за да искаме коалиционно управление, обяви той.

Тотев бе категоричен, че в новия мандат ще има отделен кмет по културата, чието име ще бъде обявено следващата седмица. Вероятно ще бъде разделено и зам.-кметското място по транспорт и сигурност, заемано досега от Александър Държиков.

Като зам.-кмет в община Пловдив отново влиза Георги Титюков, който ще поеме пак спорта, младежките дейности и социалната политика.

Подобни статии

Top