Иван Тотев покани Крушарски на среща за стадиона

Кметът инж. Иван Тотев коментира подарения от Христо Крушарски проект за спортен комплекс „Локомотив Пловдив“. Той покани собственика на клуба на официална среща и обяви, че в момента няма на кого да бъде издадено строително разрешение за трубуна „Бесика“. Ето и всичко, което Иван Тотев заяви пред колегите от сайта plovdivderby.com.

„Аз не знам за какъв проект става въпрос. Ние нямаме такъв подаден проект и г-н Крушарски вместо да пише писма, може да дойде да се видим, ние никога не сме отказвали среща. А от гледна точка на строително разрешение – няма на кой да го издадем, то си има съответния законов ред.

Локомотив (Пловдив) първо трябва да поискат да си управляват стадиона. Ние го предлагахме 5 пъти на концесия, предлагахме го и под наем, по закона за спорта го предлагахме. Те трябва да решат. Според мен, проблемът е, че нямат юристи, които да могат да контактуват с институциите. Това ще бъде и съвета ми към Крушарски, като дойде при мен – да си вземат едни юристи и да решат какво искат да правят със стадиона. Защото има „Н“ на брой, но краен брой форми, под които може да се ползва стадиона.

На феновете ли да издадем строително разрешение? Или на футболистите? Трябва да е на някой, който е ситуиран на стадиона, а това трябва да е под някаква форма – под наем, по закона за спорта, с концесионен договор.

Явно темата в момента е много актуална, ще инициирам една среща другата седмица с ръководството, да дойдат и да им обясним. Диалогът в никакъв случай не е нарушен, ние с Наско Узунов работим заедно в Общинския съвет. Но говорим на различни езици малко. Ние говорим на езика на администрацията, ние не говорим на кафе. На кафе може да се говори в клуба, но при нас се говори с документи и по някакъв законов ред. И Локомотив трябва да се научат да говорят на езика на администрацията.

Община Пловдив проектира въпросната трибуна с общински пари – 60 хиляди лева. Това е проект, който е платен от Община Пловдив. осветлението е платено от Община Пловдив. Полощните игрища са платени от Община Пловдив. Така че ние сме платили достатъчно много неща на стадион „Локомотив“ и това трябва да се знае от всички фенове“, заяви кметът инж. Иван Тотев.

Подобни статии

Top