Ива Иванова на трето място на АО при девойките!

Българката отстъпи на полуфиналите на австралийката Емерсън Джоунс, излезе на корта само няколко часа след предишния си мач

Ива Иванова завърши на трето място на сингъл при девойките на Откритото първенство на Австралия. Първата ни ракета отстъпи на полуфиналите на представителката на домакините Емерсън Джоунс с 4:6, 1:6. Срещата на „Маргарет Корт Арена“ продължи 65 минути.

Иванова успя да навакса на два пъти пробив пасив до 3:3 в първия сет, но допусна нов брейк за 3:4. След това Джоунс взе сервис подаванията си и спечели първата част с 6:4. Във втория сет Ива загуби пет поредни гейма от 1:1 до 1:6.

Това беше втори мач за Иванова в рамките само на няколко часа. По-рано днес българката победи в мач, продължил два дни Мингъ Сю (Великобритания) с 6:4, 6:4. Мачът на Ива срещу Сю бе прекратен в четвъртък при 5:4 в първия сет в нейна полза. При доиграването българката проби веднага и затвори първата част като победителка. Историята във втората се повтори. Ива дръпна с 3:1, но веднага изгуби предимството си. Но отново с пробив в последния гейм записа четвъртата си поредна победа в основната схема.