Ивет Лалова и Мирела Демирева със сребро от ЕП в Амстердам (ВИДЕО)

Българските летоатлетки Ивет Лалова и Мирела Демирева спечелиха сребърни медали в своите дисциплини на Европейското първенство в Амстердам.

На 200 метра Ивет бе изпреварена във финала само от британката Дина Ашър-Смит с 22.37 секунди. Българката записа ново най-добро лично време за сезона от 22.52 секунди. Трета остана Джина Люкенкемпер (Германия) с 22.74 секунди.

В скока на височина  Мирела Демирева раздели сребърното отличие заедно с литовката Айрин Пайшите. Двете постигнаха резултат от 196 сантиметра, но направиха три грешки на 198. С именно 198 сантиметра златото спечели Рут Бейтия (Испания).

„Много съм щастлива и развълнувана. Още не мога да осъзная какво се случи“, заяви спринтьорката пред bTV. Тя започва участието си и на 100 метра днес.

„Толкова дълго време го чакаме този момент и после той минава толкова бързо, че човек в първия момент не може да го осъзнае. Гледах да не тръгвам с много голяма или с много малка кошница. По-скоро исках да се наслаждавам на това, че съм здрава, че е една много важна година за мен, че предстои тепърва и Олимпиада. Затова съм много щастлива. Кошницата е пълна с медали. Борих се. Дадох всичко от себе си и смятам, че си свършихме работата добре.“, каза още българската европейска шампионка от Хелзинки 2012 г.

Тя добави, че конкуренцията в надпреварата е била висока, но след отличното си бягане във финала е развяла с гордост българския флаг.

„Това е четвърто Европейско първенство за мен. Бягах с много млади момичета, които тепърва навлизат в атлетиката. За мен е чест и гордост да развея българското знаме на един такъв прекрасен стадион.“

Ивет Лалова поздрави и Мирела Демирева, която също завоюва сребро за България на Европейското първенство в Амстердам – в дисциплината висок скок.

„Страшно много се радвам за нея. По едно и също време бяхме на пистата. Поздравявам я и вярвам, че започва сега нейният период. Донесохме голяма гордост, два медала за България за по-малко от 5 минути. Пожелавам успех на всички, които са тук. Благодаря на всички за подкрепата.“

Снимка: youtube

Подобни статии

Top