Ивет Лалова осма на 200 м и щастлива от финала - DC news

Ивет Лалова осма на 200 м и щастлива от финала

Ивет Лалова се класира на осмо място във финала на 200 метра при жените на 31-ите Летни олимпийски игри в Рио де Жанейро. 32-годишната българска спринтьорка преодоля дистанцията за 22.69 секунди. Лалова бяга за втори път в кариерата си във финал на 200 метра на Олимпиада. На Игрите в Атина през 2004 година тя остана пета.

Шампионка стана Илейн Томпсън от Ямайка с време от 21.78 секунди, което е личен резултат за състезателката. За Томпсън това е втори златен медал от Олимпиадата в Рио де Жанейро, след като стана шампионка и на 100 метра. Втора остана фаворитката за титлата Дафне Схипърс от Холандия с 21.88 секунди, което също е личен резултат за атлетката. Бронзовият медал спечели Тори Боуи от Съединените щати с време 22.15 секунди.

„Чувствам се прекрасно от факта, че бягах във финала. Бе щастие и чест да бягам тук. Беше ми трудно, имах физически проблеми – платих си за бързото бягане вчера. Исках да напусна с най-бързото си бягане за сезона. Не се получи, заради тази прословута травма. Радвам се, че бягах в олимпийския финал.

В спринта няма как човек да се пази, трябва да бяга над възможностите си. Но да не заминаваме хората с тези неща. Това е част от професията ни.

Продължаваме напред. Искам да благодаря на всички за подкрепата, за окуражителните съобщения, затова, че са станали да ме гледат толкова рано, или пък не са си лягали. Искам да им кажа, че много ги обичам и им благодаря. Всеки ден съм различна. Уча се от всяко състезание. И във всеки случай се уча да преодолявам себе си и надмогвам себе си“, заяви Ивет Лалова пред БНТ.

Снимка: Reuters

Подобни статии

Top