Ивет Лалова с втори сребърен медал от Амстердам (ВИДЕО)

Ивет Лалова спечели сребърен медал в бягането на 100 метра на Европейското първенство по лека атлетика в Амстердам с постижение от 11,20 секунди. Това е втори сребърен медал за българката, след този на 200 метра от четвъртък.

Фаворитката в това бягане, холандката Дафне Схипърс, финишира първа с време 10,90. Трета остана швейцарката Мужинга Камбунджи, а другата фаворитка британката Дезире Хенри не можа да финишира заради контузия.

В същото време Спортист №1 на България за 2015-а година Габриела Петрова отпадна в квалификациите на троен скок. Петрова направи само един успешен опит от 13.46 метра, което й отреди 20-о място от 22 състезателки.

Ваня Стамболова бяга много слабо на 400 метра с препятствия, а на всичкото отгоре бе дисквалифицирана заради неправилно преодоляване на едно от препятствията.

До този момент България има 3 сребърни медала от Европейското първенство в Амстердам – два на Ивет Лалова на 100 и на 200 метра, както и един на Мирела Демирева в скока на височина. Това отрежда на страната ни 14-о място в подреждането по медали.

„Много съм доволна от това, което постигнах. Дойдох тук за два медала и постигнах това, което исках. Готова съм да бягам още веднъж финала. Знаех, че някоя от по-младите ще трепне. И ще спечеля от това. Всички знаехме, че Дафне ще е неотразима на това първенство“, заяви Ивет пред „24 часа“.

„Най-трудно бе да се абстрахирам от всичко около мен в часовете след полуфинала. Отвсякъде крещяха за Дафне. Наистина съм зверски изморена, защото само аз и украинката Погребняк минахме през всички бягания. Програмата е малко странно направена.

За тези три дни ми побеля косата. А като се натрупат и другите неща. Габи не успя да скочи. Инна се контузи. Много неща остават скрити от публиката.

Искам да благодаря на всички. Тези, които сте тук, на президента на федерацията Карамаринов, на министър Красен Кралев, който е сред нас. На всички, които кликаха, лайкваха и правеха всичко възможно да ми покажат подкрепата си. Обичам ви, тези медали са и за вас“, каза развълнуваната Лалова.

Снимка: youtube

Подобни статии

Top