Играем мач без публика заради шепа лумпени и крадци!

България играе мач без публика

Българският национален отбор по футбол ще бъде солено глобен и наказан да играе поне един мач без публика заради скандалните изстъпления по време на мача срещу Хърватия. Така нашите, които в понеделник гостуват на Норвегия, ще посрещнат на 16-и ноември Малта на празни трибуни в следващото си домакинство от Група „Н“ на квалификациите за Евро 2016.

Изцепките на шепата лумпени от агитките на пловдивските Локо и Ботев, от Берое и от столичните Левски и ЦСКА, започнаха още преди мача с „шахматистите“, когато червени фенове пребиха гостуващите привърженици и им откраднаха знамето. Гостите пък подпалиха Сектор „Г“, а в същото време в Сектор „Б“ на националния стадион се сбиха запалянковци на Берое и Локомотив. Мачът бе прекъснат за няколко минути и се наложи влизането и намесата на полицията.

Иначе тези ултраси се бият в гърдите, че защитават националните ценности и дори издигнаха плакати срещу ДПС, срещу Бат Сали и в защита на разбунтувалите се граждани на Кюстендил. И това било причината 70 „жълто-черни“ фена, в това число и дете на 12 години, да бъдат задържани в столичната полиция цяла нощ. Пловдивчани твърдят, че това е заради знамето им „Смърт за ДПС“, но други свидетели твърдят, че причината е различна – феновете обрали бензиностанция на магистралата.

И докато шепа лумпени крадат и се бият в гърдите, че са по-българи от останалите, нормалните хора отдавна не искат да водят децата си по стадионите.

 

Подобни статии

Top