Идва Коледа – време е за опера и театър!

Вече няма  почти никакви останали билети за представленията на операта в Пловдив до края на тази година. На огромен интерес се радва мюзикълът „Човекът от Ла Манча“, който ще се играе тази вечер. Ролите на Рицаря на печалния образ и на Санчо Панса са поверени съответно на Орлин Горанов и на Мариан Бачев. Останалите роли са поверени на солисти на Държавна опера Пловдив и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър.

Няма билети и за „Лешникотрошачката“, масово се разграбват и пропуски за традиционния Новогодишния бал на операта на 30 декември.

От 17:00 ч на 30 декември започва  и Детски карнавал с оперни герои и специалното участие на Печенката и Госпожа Опера в Дома на културата „Борис Христов“. В 18:00 ч в Камерна зала диригентът Лучано Ди Мартино ще се качи на сцената заедно с пловдивски деца-виртуози. В 19,00 часа в Концертна зала тенорът Камен Чанев ще представи арии от известни световни опери. Вечерта ще завърши с традиционния Новогодишен бал.

Драматичният театър в Пловдив също отчита рекорден интерес около в разгара на коледните празници. Няма места за постановката за „Съблечи се!“ на 3.12., а представлението „Чиста къща“ ще се играе и на 23.12. поради големия зрителски интерес. „Съблечи се!“ също ще се постави извънредно на сцената в първите дни на януари.

Драматичният театър огранизира специална томбола за почитателите на изкуството. В томболата могат да участват всички лица, навършили 18 години, които в периода от 7-ми октомври 2014 г. до 1-ви юли 2015 г. включително  са закупили VIP карта за театър, както и шест билета за театър с 50% намаление и са спазили правилата за участие, пълният списък на които може да откриете в сайта на театъра.

Подобни статии

Top