Вижте как може да се преборите с целулита!

photo_480

Учените намериха най-доброто средство срещу целулит. Вместо да харчите луди пари за обтривания, антицелулитен масаж и различни кремове, медиците препоръчват да се занимавате с повече секс.

Какво е целулит знае със сигурност всяка жена. И всяка втора представителка на нежния пол смята, че притежава т.нар. „портокалова кожа“ на дупето, бедрата или корема. При това за другите хора вашият целулит може да е напълно незабележим, но това изобщо не е важно.

Целулит имат и жените с по-пищни форми, и дългокраките и слаби красавици с фигури на фотомодели. В борбата с целулита се хвърлят всички средства на семейния бюджет. Различни обтривания, масажи, кремове и лосиони, като правило, дават само временен ефект или изобщо не помагат. Защото целулитът в повечето случаи не е козметичен недостатък, а болест и по-точно нарушение на обмяната на веществата в мастните клетки. И тази болест трябва да се лекува отвътре, а не просто да се отстраняват последиците.

Така германските лекари стигнали до извода, че най-доброто средство срещу ненавистния целулит е баналният секс. Списание „Glamour“ публикува статия, която доказва, че сексът е прекрасно лекарство срещу целулит. Според лекарите, по време на секс, организмът на жената се отпуска и изработва по-голямо количество от хормона естроген, който успешно се бори с „портокаловата кожа“.

Лекарите засега не са установили точно, с каква честота жените трябва да правят секс, за да избегнат целулита. Затова те съветват да правите секс колкото може по-често – поне вреда от това няма да има.

По материали от руския печат
Превод: DCNEWS

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top