Избори на всички партийни нива и нов Конгрес на БСП искат от Пловдив-област

Областният съвет на БСП Пловдив поиска пълен цикъл партийни избори и нов, 49-ти Конгрес на заседанието си тази вечер.

БСП загуби в последните години своите позиции и резултатите на тези избори са категорично доказателство, това каза пред членовете на съвета лидерът на социалистите в Пловдив и областта Георги Гергов. Нарушен е диалогът с хората, а това доведе до неразбиране на политиките и решенията, които предлагаме. Няма  адекватна и последователна лява политика, хората не ни вярват и ние на тези избори не показахме необходимата сила, категоричен бе Гергов.

След направен анализ на постигнатите резултати, които, според присъстващите, показват, че силните местни кандидатури могат да спечелят вота, социалистите поискаха стартирането на  пълен  цикъл отчет и избори в БСП, който да започне от декември тази година. Членовете на съвета настояха местният модел – младите хора и авторитетни лица да бъдат избирани на лидерски позиции, да се приложи и на национално ниво.

Членовете на Областния съвет поискаха на предстоящото   заседание в неделя – 14 ноември, Изпълнителното бюро на НС на БСП да подаде оставка и тя да бъде   приета.

Те настояха още на 21 ноември да се проведе заседание на Националния съвет на партията, на което  да се определи петчленна комисия за подготовката  и организирането на 49-ти конгрес на БСП, който да се проведе не по-късно от март 2016 година.

Подобни статии

Top