Изборният ден в Асеновград приключи без жалби

Превозват бюлетините със служебен транспорт в Пловдив

Точно в 19:00 ч приключи изборният ден в Асеновград. 4 чувала с бюлетини вече са занесени в местния ОИК. Общият брой на секциите в Асеновград е 106.

Избирателната активност за кмет и общински съветници е 47%, а в референдума са се включили 35 на сто от гласоподавателите, сочат временните данни.

Не е регистрирана нито една жалба. За сметка на това пък изборният процес е прекъсван на два пъти. Първото нарушение бе установено във втора избирателна секция в ПГ„Цар Иван Асен II”, съобщи репортер на DCNEWS.

Телбодът на един от кочаните с бюлетини е бил отстранен, което е довело до спиране на изборния процес за около 20 мин. След като кочанът е бил заменен с нов, работата в избирателната секция е продължила нормално.

Надраскано табло бе причината за второто спиране на изборния процес. И двата сигнала не са подадени по официалния писмен ред.

Припомняме, че 55 268 души имаха право да гласуват за кмет и общински съветници на територията на община Асеновград на местните избори, а 60 373 души можеха да пуснат гласа си за Националния референдум.

Първите официални резултати се очаква да станат ясни утре около обяд.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top