Избраха петима заместник – председатели на Общинския съвет

Петима ще бъдат заместниците на новия председател на Пловдивския общински съвет Савина Петкова.  Съветниците гласуваха единодушно и избраха Радослава Ташкова от ГЕРБ, Евелин Парасков от Съюз за Пловдив, Ангел Ангелов от коалиция „Здравко Димитров-да решаваме заедно”, Камен Шишманов от „Патриотичния фронт” и  Ангел Иванов от БСП.

На днешното заседание бяха избрани и членове на постоянните комисии в местния парламент.

Заседанието започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от терористичния акт в Париж. Владимир Кисьов от името на партия „Съюз за Пловдив” прочете декларация, с която се осъжда нападението във френската столица.

Първото питане в новия мандат към кмета Иван Тотев оправи общинския съветник от БСП Иван Петков.

„В съвета няма нито един колега, който да е архитект, много малко хора са юристи. Няма и строителни инженери. А много често предложенията, които се входират са с градоустройствена тематика“, каза председателят на общинския съвет Савина Петкова.

Тя заяви, че същинската работа и конструктивния дебат трябва да се провежда в постоянните комисии.

„Историята да влезеш в зала и да не си стъпил в комисия, а изведнъж да започнеш да критикуваш и да предлагаш промени , изменения, отлагания аз го намирам за крайно неприемливо и изключително популистко“, коментира още Петкова

Председателят съобщи още, че се работи по изготвянето на новия правилник на общинския съвет.

Структурни промени може да бъдат направени след приемането му.  Според Петкова не се очакват големи изменения.

Подобни статии

Top