Избраха Пламен Йончев за и.д. кмет на Асеновград

Зам.-кметът на Асеновград Пламен Йончев ще бъде и.д. кмет на общината до встъпването в длъжност на следващия, избран на местните избори градоначалник. Йончев бе определен от досегашния титуляр Емил Караиванов за негов заместник с кметска заповед за месеца, в който тече предизборната кампания, тъй Караиванов излезе в отпуск като кандидат за втори мандат.

Заради изискване в Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ изпълняващият длъжността кмет, който ще управлява в дните след произвеждане на изборите до полагане на клетва от следващия избраник, да бъде определен от Общинския съвет, се наложи да бъде свикана извънредна сесия.

Единодушно, с 28 гласа „За“, Йончев бе избран от съветниците. Гласувани бяха и временните кметове на 12 населени места в общината, които са се кандидатирали за следващия мандат. Това са кметовете на селата Боянци, Златовръх, Избеглии, Козаново, Конуш, Мулдава, Нареченски бани, Нови извор, Стоево, Тополово, Новаково и Червен. За техни заместници са определени 12 души, които ще ги заместват до полагане на клетва от новоизбраните кметове след изборите.

Подобни статии

Top