Избягайте от ежедневието през загадъчна стая в Пловдив

Затворени сте в стая, в която е тъмно, а имате само 60 минути, за да излезете навън. Как ще го направите зависи изцяло от вашата съобразителност, екипна работа, логическа мисъл и разбира се, късмета, който притежавате.

Най-новото място за забавления е елегантно „скрито“ в пловдивския кв. „Капана“. То се нарича Let me Out и е предназначено за всички малки и големи, които обичат предизвикателствата, силните емоции и забавлението. Още с влизането си вътре вие попадате в съвсем различно измерение и желанието да разрешите всички загадки се засилва с всяка секунда.

Преди да започнете същинската игра, вече сте предизвикани. На входа получавате буркан, в който ако желаете може да дарите средства за „смъртта“на Джъстийн Бийбър. Събраните пари след това се даряват на хора, които наистина имат нужда, споделят от екипа. Следва настаняването ви на уютна масичка, на която докато чакате може да се забавлявате с различни пъзели.

Това, което отличава Let me Out от всички останали подобни ребуси, е че е единствената игра със старобългарски и древни тракийски мотиви. Всичко се свежда до логическото мислене, намираш улика след улика и така се доближаваш до изхода все повече и повече, обясниха създателите на играта.

Идеята се ражда преди повече от 2 години, създателят на къщата наблюдава подобни игри в Америка, където е живял и работил 11 години. Помещението, в което се намира предизвикателството, е около 200 кв., а стаите със загадки са… колко са точно ще разберете само ако успеете да решите ребуса.

В стаите е тъмно, а рисунките по стените е възможно дотолкова да ви пленят, че да забравите какво е основното ви занимание вътре. Двама млади дизайнери са създателите на уникалните изображения и всичко е направено с изключително майсторство и много фантазия.

В рамките само на 60 минути предизвикателството за всеки отбор е да се справи със задачите, за да успее да разшифрова кода, който ще му помогне да излезе от лабиринта. Минималният брой на участниците е двама, а максимумът е пет души, а добрата координация между смелчаците да  опитат стои в основата на успеха.

Досега в предизвикателството са участвали 30 отбора, като само 4 от тях са успели да излязат от лабиринта без чужда помощ. Една от групите е била съставена от трима програмисти, като единият е водил записки, а другите са решавали задачите. Има и хаотични, има и много добре организирани отбори и всеки екип тръгва да решава казусите по коренно различен начин, споделят създателите на лабиринта.

През цялото време докато даден отбор е вътре, екипът на Let me out наблюдава целия процес на играта и е готов да реагира във всеки един момент. Понякога организаторите се включват и с подсказки, но предпочитат да оставят отборите да се справят сами колкото се може по-дълго.

Предстои да бъде направена още една стая, която ще бъде на по-високо технологично ниво и ще е свързана с историята на България. Създателите на къщата са категорични, че всеки един човек трябва да уважава и да знае историята на страната въпреки трудните условия на живот тук.

Резервация може да направите в сайта на приключенската къща, където ще намерите и график със свободните часове. Цената за екип от трима е 65 лв., за четирима – 72 лв., за петима – 80 лв.

Подобни статии

Top