Извънреден педагогически съвет в СОУ „Св. Княз Борис I” в Асеновград

Педагогическо събрание, родителски срещи и инструктаж на учениците  с цел сигурността и безопасността на децата обмисля ръководството на учебното заведение като превантивна мярка срещу подобни инциденти. Това съобщи директорът на  гимназията Петър Шиков. Още вчера той е изпратил доклад до Регионалния инспекторат по образование с описание на случая. За инцидента с 12-годишното момиче е уведомен и министърът на образованието.

Анита Кумчева пострада тежко вчера, след като падна от 7 метра височина по пътя за Асенова крепост. Непосредствено преди инцидента детето е разговаряло с майка си, с която имали среща на централния площад в града. След това шестокласничката спряла да си завърже обувката, подпряла се на мантинелата, но залитнала и паднала от  ската  до главния път за Смолян. Детето е в състояние на кома и е настанено в интензивното отделение на болница „Свети Георги” в Пловдив.

„Следя състоянието й чрез нейния баща, с когото съм в постоянен контакт”, разказа пред медии днес Петър Шиков.  По думите му, родителите не обвиняват нито него като директор на училището, нито класния ръководител на момичето, което е от шести „Б“.

Шиков изключи вероятността детето да е било блъснато, а според Районната прокуратура в Асеновград става дума за нещастен случай.

Подобни статии

Top