Извънредно! Предсрочни избори на Острова

Премиерът на Великобритания Тереза Мей поиска в свое официално, извънредно изявление от „Даунинг Стрийт“ да бъдат проведени парламентарни избори. Предсрочният вот се очаква да е на 8 юни.

Мей посочва в изказването си, че страната се нуждае от сигурност, стабилност и силно водачество, имайки предвид задаващите се преговори за напускане на ЕС.

Мей обясни, че британците имат нужда от стабилност, която кабинетът ú успява да им даде, но също така „трябва да решат“ кой искат да е лидерът им на изборите и е взела решението с неохота, но за да даде възможност на избирателите да го направят.

Премиерът обвини останалите политически партии, че „играят игрички“, което подлага на риск способността на Кралството да превърне беркзит в успех и може да доведе до опасна несигурност и нестабилност на Острова.

Тя подчерта, че кабинетът има „правилния план“, за да договори най-добрите условия за излизането на Великобритания от ЕС, но ú е необходимо и политическо единство в Лондон, за да постигне това. Решението на британския премиер идва по-малко от месец след като тя официално уведоми европейските институции, че страната ú напуска съюза.

Подобни статии

Top