Извънредно! Стрелба с множество жертви на няколко места в Мюнхен (ОБНОВЯВА СЕ)

Стрелба беше открита на няколко места в германския град Мюнхен.

Първоначална мишена става огромен търговски център. На мястото все още се провежда мащабна полицейска операция. Целият район е отцепен. Хората са били евакуирани.

Полицията в Мюнхен съобщи за убити и ранени при стрелбата в търговския център, но не даде повече подробности предаде Ройтерс. Картината засега остава неясна.

Изстрели отекнали и на централен площад в града. Настъпила е паника сред хората, които тичали, викали и плачели.

Беше съобщено и за стрелба на метростанция „Мариенплатц“ в града, съобщава dariknews.bg.

Човекът, открил стрелбата, е побягнал. Полицията го издирва, съобщи ТАСС, цитирайки правоохранителните органи в баварската столица.

„Може би става дума за няколко нападатели. Полицията обяви план „Залавяне“, каза представителка на полицията. Тя не може да уточни колко души е имало в търговския център в момента на стрелбата.

Спряно е движението на влаковете, трамваите и автобусите. В небето прелитат полицейски хеликоптери.

Търговският център „Олимпия“ е построен през 1972 г. и на двете му нива има над 100 магазина. Според местни медии той е евакуиран.

Външният министър на България Даниел Митов публикува във Фейсбук официална позиция за случващото се в момента в германския град Мюнхен.

Генералното консулство на Република България в Мюнхен и дипломатичските представителства на страната ни в Германия следят ситуацията в Мюнхен, където на два пъти бе открита стрелба. Засега няма данни за пострадали български граждани. 

Телефон за спешни случаи и информация относно събитията на ГК Мюнхен: 0049 172 888 10 56

 

Top