Изграждат голям парк на ул. „Богомил“ в Пловдив (СНИМКИ)

Община Пловдив има изготвен проект за продължението на ул. „Богомил” към големите търговски обекти срещу парк „Лаута”.  Предвижда се строително-монтажните дейности да се извършат през следващата година на два етапа.

По първоначални разчети новата отсечка  от „Гладно поле” до бул. „Санкт Петербург”  ще възлиза на 1 700 000 млн. лева.  В района на улица „Богомил” днес започна изграждането  и на нов парк.

Новият парк  на улица „Богомил“  ще бъде разположен на 6 декара зелени площи. Сумата за изграждането  в размер на 400 000 лева е осигурена по мярка „Зелена градска среда“. Средствата са от преразпределението на парите по програмата за 2014 г.  Предвиденият срок за изпълнение  на обекта е 60 дни.

Още утре ще започне разчистването на терена. Бетонните отпадъци ще бъдат закарани на сметището в Първенец. Ще бъдат поставени детски съоръжения, пейки, улично осветление, ще се изгради и капково напояване.

В новия парк ще бъдат засадени около 100 дървета, които ще бъдат съобразени с климата на Пловдив. Управителят на фирмата-изпълнител Вакрил Запрянов е категоричен, че срокът за изграждането на пространството ще бъде спазен.

Подобни статии

Top