Изграждат Център за деца с увреждания в „Тракия“

Благотворителен базар на мартенички, средствата от който ще отидат за изграждане на Център за ранна интервенция на деца в неравностойно положение се проведе в администрацията на пловдивския район „Тракия“. Центърът ще бъде изграден от сдружение „Паралелен свят“, което вече е наело 12 помещения в блок 15 в ж.к. „Тракия“. Сдружението е спечелило търг с идеята да обособи място за обучение и цялостно прекарване на децата с увреждания.

Първоначално ще бъдат ремонтирани две от помещенията, в които ще бъде изградена кухня и място, където ще се събират родители и деца. В кухнята младежи ще се учат на домакински умения – да боравят с кухненски пособия и уреди, да разпознават продуктите и да приготвят простички рецепти. Целта е те да станат по-самостоятелни, обясниха от „Паралелен свят“.

Помещенията ще бъдат готови в рамките на месец. Останалите 10 стаи ще се ремонтират по-дълго и вероятно ще бъдат напълно оборудвани догодина. Идеята е в „Тракия“ да има място, където да се осъществява социално включване за младежи с увреждания над 18 години, обясниха от сдружението.

Подобни статии

Top