Издават временни удостоверения за самоличност в деня на изборите

izbori (3)

От полицията ще съдействат на пловдивчани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят днес правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР от 8 до 18 часа.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден и за произвеждания национален референдум, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

От дирекцията уточняват, че документ за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

При провеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове ще се издават нови удостоверения от 27 октомври 2015 година.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден. Удостоверението се прилага към избирателния списък за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top