Издават временни удостоверения за самоличност в изборния ден

ГЕРБ печели вота сред българите в чужбина

Звената „Български документи за самоличност” при ОДМВР Пловдив ще работят извънредно в почивните дни, за да издават временни удостоверения за гласуване. Това съобщи началникът на сектора Костадин Марков. Документът ще се предоставя на гражданите, чиито лични карти са изтекли, изгубени, откраднати и повредени, и вече са подали заявление за нова.

Хората, които са успели да подадат документи за нова лична карта в понеделник – 19-ти, ще получат документа си днес. Въпреки че поръчките са обикновени, ги изпълняваме като бързи предвид изборите, обясни Марков. По думите му това не струва нищо допълнително на гражданите.

След 19-ти няма да има възможност в законния срок да си получат личните карти. Ще им бъдат издавани временни удостоверения, които да послужат само гласуване пред секционните избирателни комисии, обясни Марков.

Удостоверенията се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето.

В събота работното време е от 8:30 до 17:30, а в неделя от 8 до 18:30. Всички звена БДС в районните управления и тук при нас в сектора ще обслужват граждани, посочи още началникът на сектор БДС.

Към момента обстановката в сектора е нормална. Няма завишен интерес и опашки за подаване на документи. При провеждането на втори тур ще се издават нови удостоверения от 27 октомври на същия принцип.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top