Издават пропуски за "зелена зона" в Капана - DC news

Издават пропуски за „зелена зона“ в Капана

Издават пропуски за зелена зона в Капана

Започва поставянето на указателни табели, които ще информират за въвеждането на „зелена зона” в квартал „Капана”. В община Пловдив вече се приемат документи за издаването на пропуските за достъп до района. От следващия месец право да паркират в “Капана“ ще имат само жителите на квартала и собствениците на търговските обекти, които са разположени там.

Близо 15 дни преди в Квартал „Капана” да влезе в действие „зелената зона” хората нямат информация как точно ще бъде регулиран режимcj за ограничен достъп на автомобили. Търговците са обезпокоени , че ще загубят голяма част от клиентите си.

Клиентките ни са свикнали с колите да спират, купуват си и си тръгват. На тях и без това им е трудно да идват до тук и започнаха да предпочитат да пазаруват от моловете. Иначе това, че няма да има коли е добре, защото малките улички няма да бъдат задръстени, коментира търговецът Анелия Котова.

Паркоместата са между 80 и 100, част от тях ще бъдат ползвани срещу служебен абонамент от 200 лева на месец.

Голяма част от пловдивчани подкрепят идеята „Капана” да се превърне в пешеходна зона

Зелената зона ще бъде с работното време на синя зона. При необходимост ще бъде взето решение и за денонощна забрана за паркиране.

 

 

Подобни статии

Top