Издателство дари детска площадка в район „Западен“

Нова детска площадка в Западен

След приключване на Третата глобална седмица за пътна безопасност, издателство „Дидаско” зарадва деца от Пловдив, като предостави детска площадка за безопасност на движението по пътищата на началника на Районния инспекторат по образование Иванка Киркова.

Комисия от РИО – Пловдив определи ЦДГ ”Светла” от район „Западен“ да получи площадката. Представителите на издателство „Дидаско” Надежда Карауланова и на РИО Пловдив – старши експерт „Предучилищно възпитание“ Емилия Аджова посетиха детското заведение и връчиха официално подаръка вчера.

Изборът на експертите не е случаен. Преди 5 дни деца от ЦДГ „Светла” с помощта на пътни полицаи спираха за около час движението по улица „Солунска” и раздаваха на шофьорите стикери, призоваващи ги към безопасно шофиране.

Малчуганите получиха подкрепа в кампанията за сигурност на пътя и от районната администрация в лицето на кмета на „Западен“ Димитър Колев. Тогава бе представена и виртуална платформа за практически умения по безопасност на движение по пътищата, разработена от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ по поръчка на същото издателство, което се специализира именно в тази област.

Подобни статии

Top