Издирването на 19-годишния Петър продължава и днес

Трети ден продължава издирването на 19-годишния Петър Вълчев, който преди два дни падна във водите на Марица и бе отнесен от реката. „Два екипа водолази вече обхождат нов участък, който се намира на 200 метра надолу по течението на реката от мястото, където издирвахме вчера“, съобщи за DCNEWS главен инспектор Димитър Бришимов, началник на аварийно-спасителния отряд на РЗПБЗН-Пловдив. Подготвя се и трети екип, като така водолазите, които ще търсят тялото на момчето стават шестима, без хората, които ги осигуряват от брега, уточни Бришимов.

Той припомни, че вчера бе проверен над 3-декаров участък в коритото на реката, а по брега обходни двойки и доброволци са проверили реката до прага след моста на Адата. „Има и рибари, както и много хора се разхождат край реката, ако беше се заплел на брега все някой щеше да го види“, обясни главният инспектор, според когото надеждата момчето да е живо, все повече намалява.

По думите му преди два дни теченията на реката са били по-различни, а нивото е било с 60-70 см по-високо, отколкото днес. „Затова е възможно тялото да е било отнесено доста далеч по течението“, посочи спасителят.

Снощи спасителите до тъмно са извършвали оглед на района около Пловдивския панаир. Според Бришимов теренът, на който се извършват издирвателните мероприятия е изключително труден, тъй като по дъното има много дълбоки ями, коренища, дънери и клони, а видимостта в дълбочина е много малка.

Още за трагедията, вижте ТУК!

Подобни статии

Top