Издирват мъж, излъчил на живо убийство във фейсбук

Полицията в американския град Кливланд издирва мъж, който е убил възрастен човек и е показал убийството в пряк ефир чрез социалната мрежа Facebook, предадоха световните агенции.

Полицията съобщи, че издирва Стив Стивънс във връзка с убийството на 74-годишния Робърт Гудуин старши в неделя следобед. Органите на реда предупреждават, че Стивънс е въоръжен и опасен.

Във видеото Стивънс твърди, че е убил и други хора – повече от дузина, но полицията съобщи, че не е открила доказателства в подкрепа на това твърдение. Убийството на възрастния мъж обаче е потвърдено.

Социалната мрежа Facebook излезе с изявление, в което осъди убийството. „Това е ужасно престъпление и ние не позволяваме подобно съдържание в социалната мрежа. Ние работим усилено за поддържане на безопасна среда във Facebook и поддържаме контакт с органите на реда в извънредни ситуации, когато има пряка заплаха за физическата безопасност“, посочиха от компанията.

Кметът на Кливланд Франк Джаксън призова Стивънс да се предаде и „да не прави повече нищо лошо на никого“.

Полицията съобщи, че вероятно Стивънс шофира бял „Форд Фюжън“ и призова всеки, който разполага с информация, да се обади на 911.

Източник: dariknews.bg /снимка: Guliver/Getty Images

Подобни статии

Top