Иззеха имот до „Колодрума“

Иззеха имот до Колодурма

Кметът на район „Централен” Георги Титюков със съдействието на полицаи от V РУ „Полиция”, представители на ЕВН и специална комисия от служители на районната администрация иззеха днес поземлен имот, частна общинска собственост, отреден за спортно игрище, южно от спортна зала „Колодрума”.

„Имотът се ползва без правно основание от фирма „Еко Резулт” ЕООД и нарушава цялостната визия на мястото, където в непосредствена близост е новопостроената зала „Колодрум”, в която след броени дни ще има многобройни спортни, културни и други обществени събития, обясни Георги Титюков.

„Пространството около залата ще се превърне във възлово не само за район „Централен”, в чиито граници се намира, но и за Пловдив като Европейска столица на културата 2019”, допълни районният кмет.

Имотът, разположен на 2900 кв.м, неправомерно е заграден с телена ограда и е в много лошо и неподдържано състояние. Върху терена са разположени метален контейнер, дървена барака и дървена тоалетна и са нахвърляни много отпадъци.

Ето защо със заповед на кмета на район „Централен” и  на основание на чл. 65 ал. 1 и ал. 2 от ЗОС и чл. 80 ал. 1 и ал. 2 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество поземленият имот беше иззет.  Предстои в кратък срок той  да бъде почистен.

Подобни статии

Top