Иззеха над 12 хиляди къса цигари без бандерол - DC news

Иззеха над 12 хиляди къса цигари без бандерол

Множество контрабандни цигари и алкохол без акцизен бандерол са иззети при специализирана операция от служители на отдел “Икономическа полиция” в Пловдив.

В хода на предприетите действия за активно противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки в четвъртък бил инспектиран магазин в търговски център на ул. “Комета”. При проверката полицаите открили общо 11 7640 къса цигари от различни марки без бандерол. Униформените попаднали и на нелегални спиртни напитки. Иззети са 16 пластмасови туби с общо 167 литра течност с мирис на алкохол.

По случая е започнато досъдебно производство за продажба на акцизни стоки без бандерол рещу 33-годишен мъж, който е задържан за 24 часа. Текстът от Наказателния кодекс предвижда лишаване от свобода от една до шест години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваните стоки. Работата на разследващите продължава.

Още 7000 къса цигари без бандерол са иззети от къщата на 58-годишна пловдивчанка на ул. „Кипарис“ от служители на Трето районно. По случая е започнато бързо производство, а материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

 

Подобни статии

Top