Изкопаха паветата по „Васил Априлов“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

vasil_aprilov_remont (1)

Един от централните булеварди на Пловдив – „Васил Априлов“ бе затворен днес за ремонт от Централна гара до ул. „Любен Каравелов”. Така започна първият етап от мащабната реконструкция на булеварда. Строителството на пътния участък ще продължи 4 месеца.

Специална комисия, в състава на която влизат представители на общината и полицията затвори пътния участък. Няколко часа по-късно екипът ни видя, че на улицата вече кипи усилена работа.

Според пловдивчани ремонтът е необходим. Хората казват, че ще потърпят, тъй като се налага и пътищата трябва да се оправят. Шофьорите са на мнение, че паважът разбива колите им, тъй като от многото ремонти, не е в добро състояние.

Освен премахването на паветата, което започна от днес, предстои разширение на булеварда – на места с почти два метра. Ще бъдат изсечени старите дървета, които пречат за разширяването на пътното платно, ще се подмени ВиК-мрежата и ще се положи асфалт. На булеварда ще има също велоалеи, ще бъде премахната и тролейбусната мрежа. А още от днес в града започнаха задръствания – основно по бул. „Руски“ и ул. „Гладстон“.

Ремонтът се извършва от две фирми, като едната е подизпълнител. Тук през цялото време ще работим много хора, обясни един от строителите.

7 милиона струва цялата реконструкция, а трите етапа ще продължат 11 месеца. Заедно с „Васил Априлов“ ще бъдат асфалтирани също улиците „Гладстон“ и „Любен Каравелов“.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top