Изложба и много награди в конкурса „Приказка за Пловдив“

Изложба на отличените творби в конкурса за детско творчество „Приказка за Пловдив, кандидат за столица в Държавата на децата“ ще бъде открита днес в 14:00 ч. в един от големите търговски центрове в града под тепетата.

В конкурса, организиран от Сдружение „Серендипити“, взеха участие 50 деца на възраст между 12 и 15 години, които написаха литературни творби и рисуваха картини.

Целта на детския творчески конкурс е даде възможност на пловдивските деца да изявят творческата си индивидуалност, креативно мислене и гражданска позиция по темата – Поглед към Пловдив, неговото минало, настояще, бъдеще и развитие чрез детските мечти.

Денят християнското семейство и 25 години от създаването на Конвенцията на ООН за правата на детето ще отбележи с празник и Комплексът за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ – Пловдив.  По традиция всяка година КСУДС отбелязва Деня на християнското семейство – 21 ноември.

Тази година екипът на Комплекса ще съчетае празника на Християнското семейство с отбелязване на 25-тата годишнина от създаването на Конвенцията за правата на детето.

Събитието се организира с участието на Сдружение „Серендипити – 2014”. В рамките на деня – от 9.00 до 17.00 часа са предвидени редица мероприятия – акция по кръводаряване, среща-дискусия, благотворителна изложба на деца и излъчване на победител в конкурса на тема „Приказка за Пловдив” – част от инициативата на Сдружение „Серендипити – 2014” – структуриране на „Държавата на децата”.

В рамките на инициативата днес ще се проведе акция по кръводаряване, съвместно с Районния център за трансфузионна хематология.

На празника ще се проведе награждаването на отличените творби от приключилия конкурс за детско творчество „Приказка за Пловдив – кандидат за столица в Държавата на децата”, приказка която пишат и рисуват деца от ОУ „Стоян Михайловски, ОУ „Райна Княгиня”, ОМГ „Ак. К. Попов” и НУ „Хр. Ботев”. Целта на конкурса е да се даде „лист“, върху който да бъдат проектирани детските мечти по отношение на мечтания град-столица във вече създадената „Държава на Децата“. Инициативата е посветена на 25-тата годишнина от създаването на Конвенцията за правата на детето.

Ще бъде открита изложбата „Приказка за Пловдив“ от рисунките и приказките на децата, участници в конкурса. Със събраните средства ще се организира фонд „Сбъдната мечта“. Децата творци сами ще определят за какво да бъдат използвани събраните средства.

 

 

 

Подобни статии

Top