Изложба среща пловдивчани с 20 приемни семейства

Изложба с фотографии, които показват детството в приемни семейства, бе открита днес в сградата на Общинския съвет в Пловдив. Организатори са Националната асоциация за приемна грижа  и един от водещите мобилните оператори.

„Детството в приемна грижа“ пресъздава емоционални моменти от ежедневието на приемните семейства – както на родителите, така и на децата. След София, Бургас и Стара Загора, Пловдив е поредният град, в който изложбата гостува.

Това са истории, които трябва да продължим да разказваме, споделя фотографът Радич Банев, който се е срещнал с 20 семейства от 10 български града.

Банев е успял да улови както вълненията на децата, така и емоциите на всеотдайните приемни родители. Прегръдките, усмивките и топлите погледи развълнуваха пловдивчани и всеки си тръгна с една идея по-добър.

Фотосите са придружени и от кратки разкази от първо лице – истории за новата надежда, всеотдайната и безрезервна любов, трудностите и ежедневната борба.

Приемното родителство е шанс да получиш и подариш обич, да отвърнеш с усмивка на болката и да дадеш приноса си за едно по-добро бъдеще.

На откриването присъстваха зам.-кметът Георги Титюков, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева, както и екипа по приемна грижа в Пловдив.

Подобни статии

Top