Изложението „Цветна пролет 2015“ показва новия хит в овощарството

Цветна пролет в Пловдив

Новият хит в овощарството – тайбери, е сред изненадите на изложението „Цветна пролет 2015“, което ще се проведе от 25 до 29 март в Международен панаир Пловдив. Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари е предпочитана от професионалисти и любители заради новостите, които предлага. Те са акцент и на тазгодишното издание.
Една от тях е растението тайбери, хибрид от къпина и малина.

Плодовете му са двойно по-едри, отколкото на двата вида, от които е произлязло. От тях се правят желета, сладка, компоти, сокове и дори вино.
Градинарите търсят не само традиционни видове, но и по-различни, като новото за страната ни растение тайбери, твърдят изложителите от фирма „Елит груп 777“. То вече надминава интереса към къпините без бодли, заявяват експерти и прогнозират, че скоро ще стане хит.

На „Цветна пролет 2015“ собствениците на овощни градини ще намерят и класическите български видове плодни дръвчета. Наред с тях се предлагат традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти, семена, разсад и луковици, препарти за растителна защита и торове, градински инструменти и оборудване, саксии и керамични изделия, специализирани издания.

Посетителите ще се запознаят с модерните тенденции във флористиката и озеленяването, да се срещнат с водещи производители и дистрибутори.
През последните години изложението разширява своя обхват с браншове, свързани с интериорния и екстериорния дизайн. Традиционен участник е Занаятчийската камара в Пловдив, която сега се представя с по-голяма експозиция от предмети на приложното изкуство.

Тя ще се конкурира с изделията на майстори и от други градове, показващи сувенири, съдове, украса, аксесоари за дома от дърво и керамика.
„Цветна пролет“, една от най-красивите изложби в календара на Международен панаир Пловдив, естествено стана притегателен център и за бижутери с нетрадиционен стил. За първи път тази година своето изкуство ще покаже Миглена Петрова от Велико Търново, която прави украшения от цветя.

Всяко цвете е неповторимо, затова бижутата са уникални, обяснява тя.
Накити от естествени и екоматериали, рисунки върху облекла и панели за мобилни телефони изработва и художничката приложничка Боряна Илиева от Попово, която също ще се представи на „Цветна пролет 2015“.
Изложението е част от Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, включващи още: Международна изложба „Природа, Лов, Риболов“ и Изложба на общините, започващи също на 25 март, Европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика (от 26 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 27 март), международни киноложки изложби (от 28 март).

Шестте прояви приключват на 29 март и се очаква да привлекат над 20 000 посетители заради комбинацията от бизнес и атракции, насочени към широк кръг специалисти и масова публика.

 

Подобни статии

Top