Измамиха две възрастни жени по схемата „златни пирони“

Пенсионерка даде 3600 лв. на телефонен измамник

Две възрастни жени – на 81 години от Пловдив и на 84 години от Първомай, са станали поредни жертви на телефонни измамници в събота.

И в двата случая потъпревшите били въведени в заблуждение, че техни роднини са ранени при катастрофи и трябва да им бъдат поставени скъпоструващи златни пирони. Около 12 часа пенсионерката от Първомай получила съобщение на домашния си телефон от мним полицейски служител.

Той поискал 22000 евро за спешна операция на пострадалия й племенник, като обяснил, че по-късно сумата ще бъде възстановена от здравната каса. Бабата признала, че няма толкова пари и предложила да даде спестяванията си и злато.

Тя приготвила пакет с 700 лева и 15 златни монети и към 14.30 часа го хвърлила през терасата си на непознат.

Два часа и половина след това на пловдивчанката бил приложена същият лъжовен сценарий за ранената й в пътен инцидент дъщеря. Този път информацията била подадена от мъж, представил се за лекар, на когото възрастната жена предала пред дома си 2390 лева.

Образувани са досъдебни производства съответно във Второ РУ и РУ – Първомай. Действията по разкриване на извършителите продължават.

Подобни статии

Top