Измамник пуска писма от името на училищен директор в Кричим

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Човек с неустановена самоличност е пуснал две писма от името на директора на начално училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Кричим Иванка Петлешкова, която е и общински съветник в местния парламент.

За случая Петлешкова е научила, след като от местния пощенски клон са върнали две писма, адресирани от нейно име до областния управител Розалин Петков и заместник-областния управител Христо Грудев, защото нямали марки.

„От пощата ме попитаха за моя сметка или служебно за сметка на училището ще са писмата, защото не бяха залепени пощенски марки и това възпрепятства изпращането им до получателите. Останах шокирана, че някой е писал до губернатора от мое име и това категорично не съм аз”, заяви Иванка Петлешкова.

Заради случая, тя е входирала сигнал до Районна прокуратура-Пловдив.

„Разтревожена съм от случващото се, тъй като не съм писала каквито и да било писма до горепосочените господа и съм силно притеснена, че някой си позволява да използва неправомерно собственото ми име за автор на писания, за които нямам ни най-малка представа нито какво съдържат, нито съм давала съгласие да използват самоличността ми за подобни цели. Притесненията ми произтичат от факта, че към настоящия момент освен длъжностно лице като директор на училище, аз съм и обществена фигура в качеството ми на общински съветник в Общински съвет при община Кричим, и злоупотребата със самоличността ми е преднамерена и цели злепоставянето ми в общественото пространство и уронване на авторитета ми пред колегите и родителите на възпитаниците ми”, съобщи още Петлешкова.

Училищният директор и общински съветник от Кричим настоява за бързо разследване на случая.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top