Измамниците, ограбили баба Еленка от Първомай, остават в ареста

Izmama

Извършителят на най-голямата телефонна измама в българската история – Борислав Димитров от Хасково, бе оставен в ареста и от Апелативния съд. Той е обвинен за присвояването на 268 хиляди евро и 18 хиляди долара от баба Елена от Първомай. 80-годишната жена съдействала на измамника да отвори домашния сейф, заблудена, че внукът й е пострадал и има нужда от спешна операция.

Случаят се определя като най-крупната телефонна измама в България. В него е замесен и вероятният поръчител на измамата – Албенко Методиев от Горна Оряховица. Днес той се яви пред съда в Пловдив, заедно с Борислав Димитров, за да обжалват мерките „Задържане под стража”, наложени им от Първомайския районен съд. Защитниците им поискаха по-леки мерки.

Окръжният съд обаче потвърди решението на районните магистрати от Първомай, които миналата събота оставиха в ареста двамата измамници.

Те успели да приберат от 80-годишната баба Еленка от Първомай рекордната сума от 268 хил. евро и 18 хил. щатски долара. За да осигури парите, бабата  помогнала на изпратеното в дома й муле да разбие сейфа.

Само благодарение на бързата реакция на пловдивската полиция историята завършила благополучно за пенсионерката и семейството й. Първият измамник – мулето, бил задържан на край Велико Търново, а малко по-късно бил пипнат и вторият на 24 години. Той бил от Горна Оряховица, криминално проявен и само преди година излязъл от затвора след присъда за измама от смолянския съд.

Парите били намерени и върнати.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top