Измамници ограбиха възрастни хора в Пловдив

Служители от Второ РУ  издирват измамник, откраднал спестяванията на възрастно семейство от Пловдив. 86-годишна пенсионерка се оплакала в полицията, че по-рано сутринта съпругът й довел в дома им непознат мъж, представил се за служител от НОИ. Той предложил на възрастните хора да им съдейства за получаване на европейски помощи. Единственото условие било двамата да му представят наличните си спестявания.

Без да се усъмнят, семейството пенсионери показали на мнимия чиновник 1420 лева, а когато го изпратили установили, че парите им липсват.

Междувременно друг 82-годишен пловдивчанин е бил измамен на улицата. Край подлез на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” в Пловдив дядото бил заговорен от непознат мъж, който се представил за приятел на сина му и от негово име поискал 250 лева. Въведеният в заблуждението пенсионер дал парите и по-късно, когато разбрал, че е станал жертва на измама, сигнализирал в Четвърто РУ.

ОДМВР – Пловдив още веднъж напомня на гражданите да не допускат в жилищата си непознати лица под какъвто и да е предлог. Извършителите използват различни поводи да разгледат разположението в домовете и да проучат къде се съхраняват спестяванията /представят се за служители от различни институции или търговски вериги, молят за чаша вода, гадаят, развалят магии и др./.

 

Top