Изненада: Парите за пътя Пловдив–Асеновград не са заложени в Бюджет 2015

Тежка катастрофа на Околовръстното в Пловдив на разклона за Марково

Пари за ремонтирането на т. нар. „път на смъртта“ между Пловдив и Асеновград не са предвидени. Това обяви депутатът от „Патриотичен фронт“ Славчо Атанасов след заседание на Парламентарната комисия по регионално развитие.

„Заедно с народния представител от Пловдив Здравко Димитров се изненадахме много неприятно, защото в доклада на министър Лиляна Павлова за предвидените през 2015 година ремонти, пътят липсва, разказа Славчо Атанасов. Специално попитахме присъстващия на комисията зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков и той обясни, че е слабо вероятно този обект да получи финансиране през следващата година. Лошо е и друго, във въпросния доклад на министър Павлова, който е и финансова прогноза за 2016 – 2017-та година, също няма предвидени средства за инфраструктура в Пловдив.

„Правителството ще набляга предимно на магистралите, ще се правят пътища в Северна България, по Черноморието също, но за нашия град няма предвидени пари, каза още Славчо Атанасов. Със Здравко Димитров ще направим среща с останалите народни представители от Пловдив, за да искаме специален разговор с премиера Бойко Борисов. Надяваме се, че ще се намери начин пътят Пловдив – Асеновград да бъде включен в бюджета за 2015-та година“, допълни Атанасов.

 

Подобни статии

Top