Изобретиха фитнес джаджа за дебели домашни любимци (ВИДЕО)

Тантурести териери и дебели мопсове могат да „бъдат приведени“ в добра форма благодарение на нова фитнес джаджа, пише в. „Дейли стар“.

Приспособлението „ПитПат” наподобява устройствата за следене на добрата форма при хората, прикрепва се към каишката на питомците и отчита активността им през деня.

Джаджата върви заедно с приложение за смартфони, което изготвя индивидуален фитнес план и цели за постигане през деня в зависимост от възрастта, теглото и породата на домашния любимец. Приспособлението дори изпраща окуражителни послания до косматия си преносител, когато отчете, че той се доближава до целта.

„Умните дрехи и аксесоари предизвикаха революция в начина, по който хората поддържат добра физическа форма. Сега потребителите искат същата технология до помогне и на домашните им любимци да бъдат здрави и щастливи“, казва изобретателят на „ПитПат” Андрю Науел.

Новата джаджа следи пиковете и спадовете в активността на питомците през деня, отчитайки движенията и сърдечния им ритъм. Цената на „ПитПат” е 40 лири.

Доклад на водеща ветеринарна клиника във Великобритания, публикуван по-рано през тази година, показа, че 33 процента от кучетата в страната са с наднормено тегло. Както и при хората, затлъстяването при питомците е свързано със заболявания и съкращава живота.

Снимка: pressat.co.uk

Подобни статии

Top